top of page

Joulu on täällä | High life piparkakkutalkootHey you lovely


ja ihanaa aatonaattoa! Kuinka jännittävää, huomenna on jouluaatto. Lahjat ovat paketeissaan – sievään vaaleanruskeaan paperiin ja beigeen paperinauhaan käärittynä – pinottuna Balmuirin suureen lahjakassiin.Ylellisyys paketissa


Pienenä minä ihastuin ikihyviksi neutraalin värisiin, luonnollisiin lahjapakkauksiin ja materiaaleihin. Niistä huokuu sellainen suomalainen ylellisyys. On tosi kiva, kun sellainen ylellisyys on vallitseva trendi, niin että vaihtoehtoja ja saatavuutta on tyyliin joka kaupassa. Olen kokeillut glitteriä ja kirjavia kuoseja sekä räikeitä värejä silloin tällöin, mutta ne eivät vieläkään ole minun juttuni – eivät ehkä koskaan. Sen sijaan ruskea lahjapaperi on jonkin sortin intohimoni, koska päädyn ostamaan sitä vähintään joka toinen vuosi.


Tykkään nähdä vaivaa paketointiin; en laittaisi vaatimattomintakaan lahjaa pakettiin sellaisella ajatuksella että "kunhan nyt peittyy jotenkin". Minä katson asiaa siltä kantilta että paketti on osa lahjaa – vaikka sen osan konkreettinen kohtalo onkin roskis, mitä todennäköisimmin. Väriharmonia ja siistit linjat ovat minun paketoimisen kaksi kultaista sääntöä. Extra ihanuutta antavat silloin tällöin lisäkoristukset, kuten männynkävyt, kauniit oksat tai käsin tehdyt joulukuusenkoristeet, jotka voi kiinnittää rusetilla paketin päälle.Ajatus on tärkeintä


Sisälläni asustaa pieni ekoihminen, joka useimmiten nostaa päätään, kun puhe on suurkulutuksesta, joka vahvasti antaa toisenlaista merkitystä joululle. En mitenkään radikaalisti suhtaudu tai reagoi ihmisten kulutukseen (varsinkin näin joulun alla, tiedättehän, kun ajatus on tärkeintä) – mutta arvostan sydämessäni, kun tehdään harkittuja ostopäätöksiä ja ympäristöystävällisiä valintoja. Näiden arvojen puolesta haluan puhua oman toimintani kautta.


Siellä täällä – tuttujen ja tuntemattomien keskuudessa – on ollut ihanaa huomata, että käsin tehty on monessakin asiayhteydessä nykyään lisäarvo, samoin ovat kestävä ja luonnonmukainen. Ne kiinnostavat ihmisiä (vai ihmisiä kiinnostaa?). Ehkä sanonta "ajatus on tärkeintä" saavuttaa merkityksensä paremmin niiden kautta; kun ajatellaan laatua enemmän kuin määrää, kun ajatellaan arvokasta aikaa enemmän kuin tehoa, kun ajatellaan lahjan saajan lisäksi muutakin – pidemmälle. Luonnon kauneus on ihan verraton jakaa sellaisenaan, esimerkiksi yhteisen seikkailun kautta, kun hoksaa antautua kokemukselle enemmän kuin materialle.


Se hetkessä eläminen. Siinä määrin missä materia voi pompata silmille huomenna, ei varmasti ole liikaa tässä kohtaa, kun kannustaa – itse itseään – tarttumaan ensin hetkeen – sitten pakettiin.

Minusta on ihanaa – ja tärkeääkin – pysähtyä hetkeksi katsomaan myös pakettia, lukea pakettikortin kiva toivotus tai ehkä runo, ennen kuin sen avaa. Pieni pysähtyminen siinäkin hetkessä antaa minulle hetkessä enemmän. Katselen lahjaa päältä päin ja huomaan hauskoja yksityiskohtia, jotka yleensä jollain tapaa antavat vinkkiä lahjan antajasta. Meidän perheen kesken lahjoihin yleensä kirjoitetaan saajan nimi, mutta ei antajan nimeä. Sitten yksi joulupukiksi pukeutunut (pikkuveljeni) jakaa ne kaikille. Se on minusta ihan hauska tapa ja perinne!Minä olen yksi aristokatti


Meinaan pakahtua ilosta, kun mietin meidän joulun suunnitelmia – jotka nyt yllättäen ovatkin niin uhkeat, että yksi aattoilta ei riitä. Tai oikeastaan, ihan kaikkea minä en edes tiedä, koska olen yllätysten kohteena suurimmaksi osaksi. Mutta sen verran tiedän, että perinteisen aattoillan lisäski jotain hienoa tapahtuu joulupäivänäkin – tarkalleen joulupäivän illan ja keskiyön välissä – jota varten täytyy pukeutua erityisen lämpimästi. Sellaisen vinkin sain Shehramilta. Sitten tiedän myös, että reissuun lähdetään 26. päivä. Heti aamun koitteessa ja me suuntaamme Suomen rajojen ulkopuolelle. Niin wau.

Tästä joulusta tehdään ikimuistoinen ♡ Ja tuntuu, että sitä on jo alettu tehdä...

Eilen illasta järjestettiin piparkakkutalkoot mun luona – sellaiset high life piparkakkutalkoot. Toivoin punaviiniä ja kiireetöntä yhteistä iltaa. Sain ne, ja yllättäen myös kauniita ruusuja. Voi mun kodissa tuoksuu ja tuntuu nyt joululta! Ja minä olen yksi aristokatti.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän nyt.

Nähdään taas

Aiheeseen liittyvät päivitykset

1 Comment


Guest
Mar 02, 2023

Namm Namm 😍

Like
bottom of page