top of page

Pidä paikkaa onnelliselleVaikka elämässäni on monenlaisia haasteita, sellaisia, jotka todella rutistavat voimavaroja fyysisesti ja henkisesti, silti palatessani blogin ääreen, tartun aina luontevasti asioiden paremmasta puolesta. Minut pikkuisen onnellisemmaksi tekee "ympäristö", jossa voi keskittyä kohokohtiin; kirjoittaa ja editoida silmiltään vähemmäksi arkisia huolia – toisaalta niitä potkii mielen päältä ihan oikeastikin.


Tiedätkö sen tunteen, kun keskellä aurinkoista kevätpäivää mietit, kuinka todellisuuttasi varjostaa laajalti harmaat pilvet, ja vaikka toivoen katsoisit tulevaisuuteen – ja sinä todella toivot edelleen – näet lisää harmaita pilviä? Ja ympärilläsi olevat ihmiset tunnistavat nuo kyseiset pilvet ja siksi niiden tarkastelu on helppoa yhdessä ja siksi niistä puhuminen on helppoa yhdessä. Mutta sinä tiedät varmasti, ettei niitä saa puhumalla katoamaan. Sinä saat ne katoamaan ajatuksen voimalla, koska sinä todella osaat kuvitella. Todellisuudessasi sinä puhuisit mieluummin auringon säteistä; tekisit pienestä ilon aiheesta suuremman kuvailemalla sen suuremmaksi; valloittaisit sillä elämääsi kuvailemalla sen kirkkaammaksi – valloittaisit muutkin.


Todellisuus kaipaa toisinaan lisävaloa. Sinä tiedät varmasti, että osaat kuvailla unelmista yhtä totta, kuin ovat harmaat pilvet. Sinä jopa osaat kuvittaa; taltioida valokuviin ja piirtää; miten monimuotoisesti kevätaurinkosi näyttää kauniilta; miten monimuotoisesti se tuntuu ihollasi lämpimältä; miten monimuotoisesti se merkitsee paljon. Kirjaimellisesti ottaen: life by hand ja sinulla on elämäsi ohjat käsissäsi. Ihan yhtä aitoja asioita ja kokemuksia. Ihan yhtä aitoa on hyvässä vellominen.


Mutta tiedätkö miltä tuntuu, kun tuntuu, etteivät muut tahdo katsoa sinun kevätaurinkoasi – saati tunnustella sitä? Tiedätkö sen tunteen, kun käyt oman pääsi sisään keskustelemaan keväisintä keskustelua elämästäsi? Ja sinussa on oman kevätaurinkosi lämpö. Kun käyt toisen vierelle ja tunnet yhä hänen säteidensä jaetun lämmön, tiedätkö sinä mitä se tarkoittaa? Sitä, mitä vahva tarkoittaa ja sinä myönnät sen viimeistään nyt: sinussa on ☀ energia, jota elämältä on tarkoitus ladata, jotta elämässä selvitään.


Lämpöistä viikonloppua,

nähdään pian


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Comentarios


bottom of page