Seitsemän kukkaa keskikesän valossaHey you lovely!


Juhannus tulvi sisään lämmöllä avoimesta ikkunasta. Ajatukseni pyörivät letun muotoista ympyrää heti herättyäni. Herätyskelloni ei ollut vielä soinut. – Ehkä juuri siksi letut olivat mielessäni ennen sinua. Minulla oli hyvin aikaa valmistaa eväät juhannuspäivän retkelle. Vasta sitten toivotan aurinkoiset juhannusaamun huomenet.


Tein lettutaikinan. Paistamiseen käytin voin sijaan öljyä, ja tein kaiken muunkin – mitenkäs muutenkaan kuin omalla tavallani. Liesituulettimen kaverina huusi tornipuhallin, joka on niin tyylikäs että moni on luullut kuulevansa siitä musiikkia. Sen sijaan se humisee lempeästi ja tuulettaa alta aikayksikön pienen yksiön. Todellinen hevi soitto kuuluu ikivanhasta Turbo liesituulettimesta, joka huutaa vain kovimmalla tehollaan. Sen kaikki pienimmät vaihteet ovat väsyneet vuosikymmenten aikana, eivätkä laisinkaan toimi enää. Olo on kyllä heti vähemmän yksinäinen, kun Turbo ahmii öljyn käryä huutaen täyttä kurkkua ajatusteni päälle.Letut onnistuivat hyvin. Öljy teki lettujen pinnat taas samettisen tasaisiksi, lähes pannukakkumaisiksi. Lisäksi kaapeistani löytyi kaikki, mitä ajattelin pakata Eiffel-torneilla kuvioituun kesäkassiini. Kassin sain Pariisin tuliaisina viime keväänä, kun Shehram palasi matkoiltaan.


Nyt olin tismalleen aikataulussa ja siitä kovin tyytyväinen. Olin jopa sinua nopeampi. Alan pikkuhiljaa kasvaa irti siitä "ainaisen veätyttäjän" roolistani.

Aurinkoista huomenta Shehram!Saavuimme Kittiläntielle hyvissä ajoin. Minä en vielä alussa tiennyt minne me oltiin matkalla, koska se oli yllätys. Mutta hetken kuluttua Shehram paljasti, että kohteenamme on Molkoköngäs. – Tyystin tuntematon nimi ja kohde minulle. Niinpä tein itselleni muistisäännön: Nyt menee sitten periodi, kunnes Molkoköngäs ei enää suussani taitu molkoselkään tai mulkosilmään.