top of page

Yrittäjä, töissä päiväkodissa, bloggaaja ja taiteilijaMoikka! Olen niin iloinen, kun Forecan sääennuste on mennyt pieleen, eikä Rovaniemellä sadakaan tänään lunta tai vettä. Aurinko on paistanut ihan aamusta asti! Heräsin klo 7.30 ja starttasin päivän muokkaamalla kasan kuvia ja siinä ohessa söin myös aamupalan.

Seuraavaksi suuntaan ulos juoksulenkille ja loppuun vedän porrastreenin. Illasta lähen Sepin mukaan salille, kun hän hommiltaan joutaa. Salilla mun ois tarkoitus tehdä kehonhuoltoa ja treenata vähän peppua. Tänään on siis luvassa tiukka treenipäivä!

Palaan kuitenkin vielä tähän hetkeen. Lakkasin IsaDoran beigellä lakalla just kynteni. Niistä tuli oikeen kivat. Tässä vietettyäni hetken omaa aikaa, hoksasin etten ole vielä kertaakaan esitellyt työkuvioita, jotka pyörittää mun arkea nykyään. Siitä inspiroituneena päätin tulla kirjoittamaan tämän pikku postauksen. On nimittäin aika spesiaalia ilmoitusasiaa...Olen nykyään virallisesti yrittäjä! Tämä on sellainen saavutus, josta olen aina salaa haaveillut, mutta jota kohtaan olen suhtautunut epävarmuudella ja epäluulolla. "En minä sitä handlais kuitenkaan". Ajauduin lukemaan paljon ifoa netistä ja juttelin myös alan konkareiden kanssa, siitä mitä yrittäjyys on ja mitä se voi olla tänä päivänä. Kiinostuin todella, kun tämän päivän käyttöohje tuntui ihan mun tarpeisiin ja toiveisiin suunnitellulta. Mulle oli ehdottoman tärkeää tunnistaa yrittäjyyden modernit piirteet. Vanhanaikainen käsitys yrittäjyydestä olikin ehkä se mun suurin este. Parin kuukauden sisällä en suoraan sanottuna keksinyt yhtään tekosyytä, miksi en tähän hommaan lähtis. Löysin kuin löysinkin ison rohkeuden ja varmuuden, kun taustatutkimusta oli kelattu mielestäni riitävästi ja aika selkee liikeidea oli jäsentynyt minun päähän. Asetin itselleni helpot tavoitteet ja päätin suhtautua tähän kevyesti. Tätä punaista lankaa pitkin kävelen ja pyrin tarttumaan hyviin mahdollisuuksiin matkan varrella. Jännityksellä odotan, mitä matka tulee sisällä pitämään. Yhdestä asiasta olen vähintäänkin varma: minulla on paljon annettavaa.

Yritykseni tarjoaa valokuvauspalveluita ja visuaalisia palveluita laidasta laitaan; muun muassa graafista suunnittelua ja brändäykseen tarvittavaa osaamista.Yrittäjyys on mulle sivubisnes at the moment, sillä pyrin edelleen kohti suurinta uraunelmaani. En missään nimessä ole hylännyt tai suostu hylkäämään ajatusta, että vielä joku kaunis päivä olisin luokan edessä seisova opettaja. Päätoimisesti haen tällä hetkellä töitä kasvatusalalta, joka kartuttaa kokemustani lasten parissa. Luon samalla pohjaa kasvatustieteiden opintoihin.

Olen ollut nyt töissä päväkodeilla ja siellä mulla menee loistavasti. Olipas vain ikävä tullut niitä lapsuuden koulupäivän rutiineja ja sitä kun vastassa on päivittäin persoonia laidasta laitaan. Käsienpesu jonossa seisomisesta ja ulos pukeutumisesta nautiskeleva ilmoittautuu, hah. Ohjaamani ikäryhmät ovat olleet tähän mennessä 0-6 vuotiaat. Jokaisen ikäryhmän kanssa saa heittäytyä vähän erillä tavalla ja rakastan sitä! Kolleegoilta on tullut paljon hyvää palautetta ja muutenkin yhteistyö pelaa hyvin molempiin suuntiin. Eniten olen kuitenkin iloinen siitä isosta vastuualueesta, jota mulle luottavaisesti annetaan. Pakko hehkuttaa, että työympäristö on mukavin tähän mennessä (jos ajatellan menneitä työpaikkojani, joista mulle on maksettu palkkaa). Odotan jo innolla ensi viikon tulevia työpäiviä lasten kanssa.Kaikkinensa arki on nyt tosi hyvässä balanssissa ja työt ovat sellaisia, joista nautin täysin rinnoin ja pystyn harrastamaan sekä viettämään tarvitsemaani vapaa-aikaa juuri sopivasti. Stressilevelit on madaltuneet huomattavasti ja haluan nauraa sekä hymyillä taas entiseen tapaani.


Odotahan vain maailma... Minulla on vaikka mitä annettavana!


Aiheeseen liittyvät päivitykset

4 Comments


Kaija Sälevä
Kaija Sälevä
May 02, 2021

Oho! Ura urkenee! Opettajan työ on ihana, mutta nykyään erittäin raskas ammatti. Sitä eivät tee raskaaksi lapset vaan muu maailma. Opettajan työtä pitää rakastaa, että sitä jaksaa tehdä. Onnea matkalle sitä kohti! 🤗

Like
Pinja-Sofia Korva
Pinja-Sofia Korva
May 02, 2021
Replying to

Kiitos tsempeistä! Varmasti uusi ammatti tuo mukanaan yllättäviä haasteita, mutta uskallan toivoa (vanhojen merkkien valossa), että matkan aikana kiinnyn intohimooni pahemmin kuin mitä alussa aavistelinkaan. Ja olen tosi onnellinen, että minulla on mahdollisuus pyrkiä tekemään sitä mitä rakastan🤗

Like

Laura Piri
Laura Piri
Apr 05, 2021

Kiitos kiva kirjoitus

Like
Pinja-Sofia Korva
Pinja-Sofia Korva
Apr 05, 2021
Replying to

Kiitos paljon☺️

Like
bottom of page