top of page

Ystävänpäivän spesiaali | Rakkaustarina kollaasitekniikallaHey you lovely and happy Valentine's Day!


Täytyy olla luova, kun käytössä on rajallinen sanasto. Viimeisien vuosien aikana olen oppinut satoja uusia merkityksiä eri sanoille. Tapoja sanalliseen kerrontaan ja kuvaamiseen on oikeastaan loputon määrä. Olen tavallaan ihan rakastunut väritettyyn puheeseen. Toisaalta se korostaa ihanasti asioiden merkitystä ja toisaalta auttaa suhtautumaan sopivan kevyesti. Toki voi mennä myös ihan metsään ja käydä se pahin... eli väärinkäsitys. Mutta itse ajattelen, että väärinkäsitykset on aina mahdollista selvittää. Sana sinne tai tänne, kun tuntee toisen!


Sanoissa rakastan eniten sitä, kun niillä voi kaunistaa ihania ja positiivisia asioita entisestään. Ainut asia mitä tarvitaan, on mielikuvitus. Sen saa virtaamaan, kun rohkeasti päästää irti epävarmuuden tunteesta ja ajattelee ettei ainoita oikeita tapoja ole olemassakaan.


Sanaston rajallisuus saa minut miettimään syvästi sitä näkökulmaa, kuinka todella voi olla hankalaa ilmaista itseään haluamallaan tavalla. Esimerkiksi osana jotain suurempaa kokonaisuutta. Niin moni asia tässä maailmassa kaatuu väärin ymmärretyksi tulemisesta. Meillä ei ole aina täysin yhteinen kieli... eikä sanoma. Mutta toivoisin, että sen suhteen jaksetaan pysyä avoimina. Yhteisen sävelen toivossa, kuuntelija voi kiireettä rauhoittua kuuntelemaan. Kertoja voi puolestaan antaa mielikuvituksen viedä. Toisinaan joutuu useammin kertaamaan kuin kertomaan, mutta hyvien asioiden puolesta se kannattaa aina ♡


Ystävänpäivän rakkauden täyteinen teema synnytti inspiraation kipinästä hauskan idean. Niinpä päätin haastaa hiukan itseäni. Käsittelen tuttua ja turvallista suomen kieltä nyt siitä lähtökohdasta, että sanavarastoni on rajoittunut aikakauslehtien artikkeleihin. Muodostin kokonaisen rakkaustarinan lehtien painetuista teksteistä kollaasitekniikalla. Pakko sanoa, että tehtävä vaati pähkäilyä, ja jopa kuormitti aivonystyröitä. Kertooko se jotain, että haasteeni toteutus venähti kolmeen päivään?


Sentään olen tyytyväinen lopputulokseen. Tämä oli ehdottomasti haastava, mutta hauskuuden rajoissa, kun sen kerran teki. Haluan korostaa, että arvostan suuresti heitä, jotka kamppailevat kielen kanssa päivittäin perus arjessa.


Miksikö puhun kielestä ystävänpäivänä? No se selviää, kun luet tarinani ♡


Joustava hybridimalli

[ Tämä tarina perustuu tositapahtumiin ]Toivottavasti tykkäsit ja se tärkein... ymmärsit sanomani. Haastan sinut toteuttamaan oman tarinan kollaasitekniikalla. Se voi perustua tositapahtumiin tai olla keksitty. Jos olet romantikko, niin nappaa tästä myös itsellesi luonteva teema. Ennen kaikkea haastan sinut olemaan avoin ja tarkka kuuntelija ♡


hei hei

Nähdään taas pian

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Comentarios


bottom of page