top of page

Olen 27-vuotias ammattikuvataiteilija, valokuvaaja ja luova sisällön tuottaja. Toimin yrittäjänä Lapin pääkaupunkiseudulla, mutta myyn taidettani ympäri Suomea.

 

Visuaalisuus kokonaisuudessaan on kiehtonut minua aina.

Löysin taiteet jo varhaisessa lapsuudessani - intohimoni on ehtymätön. 

Kaikki alkoi Lapissa

ja on edelleen siellä. Mutta minusta on vaikeaa päättää, että olenko Lapin tyttö, pienen kylän tyttö vai maatilan tyttö.

 

Lapsena hain virikkeeni suurimmaksi osaksi monipuolisesta luonnosta, joka kotiamme ympäröi. Seikkailun nälkäiselle puitteet ja mahdollisuudet olivat ruhtinaalliset. Sankat rämeiset metsät, Lapinvaara ja suo sekä jokiranta puhuttelivat minua. Niissä kaikissa oli aitous ja vapaus. Se sai otteen sielustani.

 

Pihassamme käyskenteli toinen toistaan kiehtovampia eläimiä, koska vanhemmillani on aina ollut maatila. Erityisesti tilamme lehmillä on paikkansa lähellä sydäntäni, sillä monet niistä olivat ystäviäni – yksi ylitse muiden, lapinlehmä nimeltä Isabella.

 

Eläimet ja tuhannet seikkailuni luonnossa opettivat paljon. Ne antoivat minulle jotain sellaista, mitä ei koskaan löydä levottoman keskellä. Se on perusta visuaalisille ajatuksilleni ja luovuudelleni.

 

Tunnen oman juttuni. Luontokokemukset ovat aitoja tarinoita ja paras innoittajani. Se tarinallisuus on osa minua ja teoksiani.

 

Mieleni kipinöi – samaan aikaan herkistyy –, kun lappilainen luonto on lähelläni. En muuttaisi välillämme mitään. Se lennättää suorastaan iloisesti mielikuvitustani.

Teen perinteistä taidetta ja valokuvaan.

prosessi.png

Luovuuteni on ennakkoluulotonta, kokeilevaa ja pelotonta – sielukasta. Vapautan ajatusteni virran ja tunteet, koska vain siten hetkeni ovat todella antoisia. Flow-tila on parasta mitä tiedän! Silloin aika pysähtyy.

 

Aistin ympäristöäni joka aistilla tarkasti ja teen havaintoja. Annan mahdollisuuden pienillekin asioille. Niistä voi hyvinkin syntyä jotain suunnattomassa mittakaavassa: oivaltavaa. 

 

Kun onnistun elämään hetkessä täysin, syntyy vahvoja ja tunnepitoisia kokemuksia. Ne saavat tarinan muodon. Haluan jakaa ne ja siksi teen taidetta.

tekniikat.png

Rakkaimmat perinteiset työkaluni ovat akvarellit, pastellit ja muste. Realistisiin teoksiini käytän usein niiden kaikkien yhdistelmää, koska ne luovat ihastuttavaa syvyyttä. Lemming Lemming -sopuli kuvitukset syntyvät akvarellin ja musteen yhdistelmästä. Teen suurella sydämellä myös keramiikkaa – aina kun siihen on mahdollisuus.

 

Valokuvaan enimmäkseen luontoa ja ihmisiä miljöössä. Toisinaan käytössäni on studio.

Sielunmaisemani on sininen. Käytän sitä lähes aina, vaikka lempivärejäni ovat lisäksi kaikki murretut sävyt ja mustan variantit. Lempeällä äänellä puhuva sininen jättää aina jotain kertomatta. Se on teosteni salainen ainesosa.

sydän 1 .png

Portfolioon

Otathan rohkeasti yhteyttä, jos kiinnostuit ostamaan taidettani.

Palaute on myös aina tervetullutta 

p-sk.blo@outlook.com

IMG_3115.heic

Esikuvani

Suvussani on monella tapaa luovia ihmisiä. He ovat löytäneet oman juttunsa, eikä kaavat kangista heitä. He toteuttavat itseään intohimoisesti. Sellaista luovuutta arvostan, ja siksi esikuvani tulevat hyvin läheltä.

 

Olen aina ihaillut iskäni käden jälkeä, joka tiivisti sanottuna on maatilamme – alkujaan hänen synnyinkotinsa. Tila on muuttunut valtavasti vuosien varrella, mutta yksi asia on säilynyt aina: iskäni sellaisena työn sankarina joka on vertaansa vailla. En ole kuunaan tuntenut toista yhtä lailla työlleen omistautunutta henkilöä. Hänellä on hienot periaatteet ja järkkymätön tekemisen palo. Iskä on opettanut mitä on olla pitkäjänteinen ja miten omasta elämästä (omilla käsillä) taotaan onnea.

Kotimme puutarhassa – äidin valtakunnassa – kukkaset loistavat ennakkoluulottomuudesta ja pelottomasta kokeilunhalusta. Siellä menestyy sellaisetkin lajit, joita ei ole alkujaan luotu näin pohjoiselle vyöhykkeelle. Äidistä olen saanut rohkeutta ja halua kokeilla uusia asioita. Lisäksi kiinnostukseni kulttuuriin ja kulttuureihin sekä käsitöihin ja luonnon raaka-aineisiin on tullut äidiltä. Hän myös saattoi minut taiteen opintojen pariin, kun olin pieni.

On mainittava vielä kummitätini ja kummisetäni, sillä hekin ovat tärkeitä esikuviani. Kummitätini on taiteilija monella alalla ja ihastuttava tarinankertoja. Olin noin 10-vuotias, kun sain oppia häneltä miten omat kotisivut luodaan. Ensimmäiset virtuaaliset ideani kävivät toteen hänen ammattitaitonsa avulla. Kummisetäni puolestaan on taltioinut ääntä, valokuvia ja videota – intohimoisesti – niin kauan kuin suinkin muistan. Hänen kauttaan on tullut kiinnostukseni valokuvaukseen – oppia vähättelemättä.

Blogini

Blogissani kirjoitan tosielämän tarinoita herkällä ja romanttisella otteella.

Jaan siellä myös luovat projektini.

sydän 1 .png

Koulutukseni

Kuvataidekoulu (11 vuotta):

Sisälsi kattavan perusopetuksen kaikissa perinteisen taiteen lajeissa sekä jonkin verran digitaalisia tekniikoita. Lisäksi suoritin syventävät opinnot, joihin valitsin maalauksen ja keramiikan. Toteutin päättötyönä keramiikan ja maalauksen yhdistävän installaatioteoksen, joka oli esillä kaupungintalon näyttelyssä.

Kuvataidelukio (kolme vuotta):

Sisälsi monipuolisesti perinteisiä taiteen tekniikoita, muotoilua sekä valokuvausta ja videota. Toteutin päättötyönä videon ja maalauksen yhdistävän installaation.

Kuvataiteilijan ammattitutkinto (neljä vuotta):

Koulutusohjelma painottui digitaalisen taiteen tekniikoihin kuten digitaalinen maalaus, graafinen suunnittelu, 3D-mallinnus, animaatio ja valokuvaus sekä videotaide. Suoritin myös brändi- ja markkinointikursseja. Koulutuksen aikana otin osaa moniin kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin. Animaationi valittiin kansainvälisen Our Stories -hankkeen kanneksi. Linkki animaatiooni: https://ourstories.info/fi/stories/northern-lights-route-guides-a-lappish-cow/

Yliopisto kuvataidekasvatus (kandi + maisterin tutkinto):

Tällä hetkellä opiskelen haaveammattiini. Toinen vuosi yliopistolla käynnistyy elokuussa 22.

bottom of page