top of page

Toivomuslista | Jotain ihanaa syksystä

Hei!

Haluan ensimmäiseksi sanoa kiitokset kaikille teille, jotka luitte edellisen postauksen ja myös kiitokset lämpimistä kommenteistanne. Niitä oli ilo vastaanottaa runsain mitoin. Teidän minulle tarjoamat pienet lukuhetket tekivät minut vieläkin iloisemmaksi. Olette todellakin huikeita tyyppejä!


Syksy hiippailee hiljalleen tykö. Sen tuntee jo pintakerroksella ja mielen sopukoissa. Illat viilenevät ja hämärtyvät, mikä tuudittaa ihanasti nukkumaan mentäessä. Kaupungin liikenne on hiljentynyt ja ikkunasta sisään tulvii raikas eteerinen ilma, kun käyn täyttämään päivän viimeisen vesilasillisen sänkyni kylkeen kaiken varalta.

Kenties vuoden kohokohdaksi yltävä startti yliopistoelämään lähestyy salakavalasti, kun minut kiireisenä pitävä viikko-ohjelma sisältää monipuolisia syksyn puuhastelu juttuja, joihin tunnun joka vuosi paremmin kiintyvän. Sen tiimoilta on arkeni tällä hetkellä ihanasti väritetty!

Täällä pohjoisessa marjastuskausi on startannut noin heinäkuun puolessa välissä. Siihen mennessä sai nauttia kesäisen lämpimistä päivistä vinon pinon verran, mikä enteili hyviä satoja. Ehdinkin jo odotella marjastusta sormet syyhyten. Toistaiseksi olen tallettanut pakkaseen sinimarjakuusamat, mansikat ja hillat. Hillakätköni on paria rasiaa vaille täydellinen ja toivon saavuttavani sen tämän viikonlopun aikana, kun oleilen kotipuolessani maaseudulla. Keräilylistallistallani ovat myös nokkosenlehdet, vadelmat ja sitten kai istutan sormeni mustikkamättääseen.

Satokauteen liittyen yksi juttu on edelleen arvoitus: tuleeko meille sienivuotta ollenkaan?

Äitini epäili sitä kovasti, koska sateita ei näy, ei kuulu. Jokunen painava pilvirintama on liitänyt ylitse, mutta ne eivät ole suvainneet sataa. Haluaisin niin kovasti kerätä muutamia metsäsieniä ja tatteja, sillä tunnen yhden, joka ei voi vastustaa sienisalaattia ja minä puolestaan rakastan tehdä sitä. Niin kuin mitä hyvänsä näppärää.


Kesän 2021 voisi puolivirallisesti julistaa päättyväksi siihen, mistä se tänä vuonna puolivirallisesti alkoikin: urheiluleiriin Santasportilla, jossa olen jälleen mukana huoltajaohjaajana. Leiri nitoo kesän päivät nippuun ja aiheuttaa minussa pientä juhlan henkeä. On ihanaa päästä nauttimaan urheiluhengestä ja sen vauhdista ryhmähengen lämmössä. Eittämättä tämä on todella mieluisa tapa huiskuttaa jäähyväisiä. Saatan katseeni etelän suuntaan, jossa tiedän ikuisen suven asustavan silloinkin, kun täällä on jo syksy.Olen kesän ajan haaveillut muutamista kodin ja sisustuksen jutuista. Päätin pitkästä aikaa koota kollaasin, joka sisältää näitä pieniä isoja haaveitani, jotka teemaltaan sopivat alkavan kauden arkeen.

  1. MOKKAMASTER | Tämä haave ei varmana ole jäänyt kenellekään tutulleni epäselväksi. Olen nimittäin puhunut tästä kahvinkeittimestä joka viikko tai ehkä joka päivä. Epäilen, että mattamusta Moccamaster hyökkää pian uniin, jos en sitä itselleni hanki. Mutta tällä hetkellä täytyy priorisoida rahan käyttöä tulevaa opiskelijan elämääni ajatellen. Elegantin kahvin tiputtajan ego on verrattain iso.

  2. ARABIAN PIIRAKKAVUOKA | Se sopii loistavasti muiden Arabian Uunikokki sarjan osieni jatkeeksi ja korvikkeeksi vanhalle alumiiniselle vuoalleni, jonka pohja on kulunut käytössä onnettoman huonoksi. En tahtoisi taikinaan kuulumattomia ainesosia, jotka kenties maistuvat pinnoitteelle. Piirakkavuoalla ei sinänsä ole tulenpalava kiire, mutta sopii se tähän kollaasiin, sillä miellän sadonkorjuukauden myös piirakkakaudeksi.

  3. MARIMEKON VETOKETJULLINEN PENAALI | Enemmän tilaa ja varmempi kiinnitys, kuin aiemmissa klipsi kiinnityksellä toimivissa penaaleissani. Marimekolla on tämä ihana okran sävyinen Unikko-kuosi, johon olen iskenyt silmäni jo aiemmin keväällä. Lisäksi kaikki aiemmatkin penaalini ovat Marimekkoa, joten miksipä en jatkaisi edelleen selkeää linjaa.

  4. SCANDIA ATERIMET | Jonain kauniina päivänä näistä tulee minun unelmieni keittiön vakio varustus. Niin kaunis ja moneen sopiva desing! (Huom, kun minä puhun "kauniista päivästä", niin tiedetäänhän, että se tarkoittaa aikaa hyvin kaukana tulevaisuudessa).

  5. MACBOOKPRO | Uusi kannettava tietokone on ihan "must" tulevia opintojani varten ja tiedän, että käyttöäni ajatellen edullisin ei ole oikea vaihtoehto. Luova työskentely vaatii laitteelta hyvää kestävyyttä, nopeutta ja isoa tilaa.

  6. MUISTIVIHOT | Tykkään yhä kirjoittaa muistiinpanoja perinteisesti käsin ja syyslukukautta varten voisin hankkia pari kappaletta muistivihkoja.

  7. KANSIO | Koulujuttuja varten tämäkin. Kansiossa muovitaskuissa monisteet ja irtopapereille kirjoitetut muistiinpanot säilyvät ihanan siististi järjestyksessä. Kenties kansiosta lukiessa tuntuu, kuin olisi omatekoisen oppikirjan äärellä.

  8. UUSI TAULU SÄNGYN PÄÄDYN KEHYKSIIN | Olisi ihana piristää pienen kotini ilmettä uudella taideteoksella jahka saan idean ja inspiraation.

  9. PENTIKIN JALALLINEN KAKKUVATI | Olen ihastunut tähän malliin selaillessani Pentikin uusia ja vanhoja tuotteita. Korkea kakkulautanen toisi näyttävyyttä juhlapöytään ja arkisempaan kattaukseen.

  10. KANSIO 2 | Tässä kansiossa laput kulkee siististi repussa koulusta kotiin. Ajattelin, että hankkisin kaikki mahdolliset koulutarvikkeet Marimekon beigessä Unikko-kuosissa.


Iloista viikkoa, nähdään taas!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

2 commenti


Kaija Sälevä
Kaija Sälevä
07 ago 2021

Ihania ajatuksia, haaveita ja unelmia. Ne toteutuvat, kun niiden aika on. Onnea uuden aloitukseen!

Mi piace
Risposta a

Kiitos 🥰

Mi piace
bottom of page