top of page

Skandinaavinen ihonhoitorutiini & arkimeikkiMoikka! Tänään teemana on pohjoismaisuus ja kauneudenhoito. Mitä pohjoismainen tyyli hakee? Kerron teille simppelistä ihonhoitorutiinistani ja arkimeikkini kaavan, joka on lyhyempi kuin kaunis virsi. Aloitetaan.


Olen pitkään ihannoinut selkeää ja pienillä yksityiskodilla varustettua tyyliä, lähes kaikilla pinnoilla, missä tyyli koskettaa: Eli huoneessa ja minussa huoneen sisällä.

Taannoin, joku sisälläni neuvoi minua valitsemaan toisenlaisia värikkäämpiä ja runsaampia. Tuolloin lopputulos oli toki persoonallinen ja siten omalla tavallaan arvostettava, mutta oliko se todella sitä mistä pidin itse, vai enemmän sitä, mitä muut arvosti? Se oli paljolti hakemista ja siitä puuttui tietynlainen olemisen helppous. Vähän niin kuin kaikilla nuorilla.

Toisinaan persoonallisuus on asia, joka sytyttää odottamattomia arvostuksen kipinöitä, joista voi roihahtaa tähän maailmaan ainutlaatuisia ilmiliekkejä. Minä paloin loppuun tuosta ajastani ja nyt olen vain se kuka olen ja olen syttynyt jälleen. Luonnollisuus kulkee käsi kädessä tyylini kanssa.


"Yksinkertainen on kaunista". Tämä motto on pitkälti minun nykyisen kauneusihanteen ja tyylin takana.


Skandinaavinen ja yksinkertainen tyyli ovat hurmanneet suuren yhteisömme. Eikä se ole mielestäni mikään ihmekään. Yksinkertaisuus ja selkeys antavat enemmän tilaa hengittää. Rauhaa huokuen ja kireyttä vähentäen. Näistä piirteistä historialtaan vanha skandinaavisuus kykenee hengittämään modernissa maailmassamme.

Aikoinaan skandinaavinen tyylisuunta syntyi, kun otettiin markkinoille uusi kohderyhmä, jolla ei ollut niin paljon varallisuutta. Ihanne yltäkylläisyydestä ja räikeistä väreistä sai vierelleen vastakohdan työläisen arjesta. Skandinaavinen tyylisuunta pyrki huomioimaan pohjoismaissa asuvaa köyhempää työläisväkeä ja heidän arjen toimivuutta ja tarpeita edullisin hinnoin. Pohjoismainen luonto ja sen erityiset olosuhteet vaikuttivat vahvasti tyylisuunnan yleisilmeeseen, tuoden siihen muun muassa vaaleutta ja valoisuutta.


Olen havainnut, että skandinaavisessa on yhtymäkohtia nykyajan minimalismiin. Ne molemmat ovat lähes yhtä kuin arki ja elämäntapa, joka hakee balanssia. Niiden kautta monet hakevat helpotusta ja mukavuutta, sillä onhan toimivuus niiden perusolemus. Myös minä olen saanut nauttia huolettomuuden tunteesta, kun luovuin liiasta... Niin kauneudessa, kuin tyylissäkin. Se on ihanaa, kun meikkaaminen tai pukeutuminen ja kämpän siivoaminen eivät ole täynnä kiemuroita!Katukaupat ja nettimyymälät eivät enään myy pelkästään sisustustuotteita Skandinaavinen otsikon alla, vaan sinne mahtuu lähestulkoon koko lifestyle kategoria. Kauneudenhoito on todella massiivinen osa sitä. On tämä toki pilke laajemmasta kaupallisesta suunnitelmasta, mutta minusta se on ihana juttu, että meitä pohjoisen harakoita huomioidaan näin erityisellä tavalla.

Suuntaan sujuvasti kaupan hyllylle, jossa lukee että "suunniteltu pohjoisen olosuhteita varten". Pyrin siihen, että en olisi itsestäänselvä mainosten uhri, mutta myönnettäköön, että uskallan kiinnostua ja ottaa sitten asioista selvää.


Skandinaavinen/phjoismainen kauneudenhoito on luonnollista ja raikasta. Siinä täyttyy monia arvokriteerejäni; visuaalisesti ja lisäksi ympäristöystävällisyyttä ajatellen.Minun pohjoismaiset ominaisuudet


Minä olen geeneiltäni punapigmenttinen ja vaalea, tosi tyypillinen pohjoisen tyttö. Minulla on suht herkkä, mutta puhdas iho, paljon pisamia ja hennot hiukset. Hoidan ihoa ja hiuksiani tuotteilla, jotka sopivat juuri näille ominaisuuksille. Hiuksistani puhun ehkä myöhemmin lisää, mutta tällä kertaa keskityn ensisijaisesti ihonhoitoon.


Suosin ihonhoitorutiinissa pohjoismaisille ominaisuuksille suunnattuja tuotteita. En tahdo tehdä mistään rutiineistani liian monimutkaisia, vaan pyrin säännöllisyyteen ja tosi simppeliin kaavaan. Avainsana on laatu. Hyvät ja tehokkaat tuotteet hoitavat hommansa niin hyvin, että säästän aikaa ja vaivaa sekä rahaa.Kasvot


Illalla pesen meikkini Garnierin Active Micellar puhdistusvedellä.

Koska käytän kyseistä tuotetta päivittäin, niin olen valinnut käyttööni kuivaa ja herkkää ihoa varten kehitetyn version, jotta ehkäisen kasvojen pesusta aiheutuvaa ihon kuivumista.


Huuhtelen naamani vielä huolellisesti vedellä, jonka jäkeen kuivaan pyyhkeellä.

Lopuksi rasvaan kasvoni. Olen löytänyt ihorasva merkin, joka todella hoitaa ihoani niin kuin pitääkin. Aco merkin tuotteet ovat olleet käytössäni jo useamman vuoden, enkä vaihtaisi vieläkään. Yötä vasten käytän Acon Face Night -rasvaa (herkälle ja kuivalle iholle). Lopputulos on syväkosteuttava ja raikas.


Herättyäni aamulla pesen kasvoni jääkylmällä vedellä, jonka jälkeen kuivaan pyyhkeellä ja lopuksi rasvaan Acon Face Day -rasvalla (normaalille iholle).


Kädet


Parhaiten käsiäni hoitaa Acon Hand Protecting Hand Cream-rasva, joka syväkosteuttaa ja siten ehkäisee ennalta kuivumista. Tämä rasva ihmeytyy hyvin myös kuiviin käsiin. Jatkuvan käsien pesun takia käteni kuivuvat nopeasti ja siksi rasvaan niitä useamman kerran päivässä. Yleensä levitän käsirasvan heti käsien pesun jälkeen.


Jalat


Rasvaan jalkojani enemmän todelliseen tarpeeseen, huomatessani, että "hups, jalkapohjat ovat kuivat". Yleensä näin käy noin kerran kuukaudessa. Etenkin minun kantapääni ovat se alue, joihin haen rasvan avulla pehmeää ja eloisaa tunnetta. Jalkarasvana käytössä on myöskin Acon tuotesarjaan kuuluva Foot Cream Rich -rasva.Olen aina arvostanut pisamiani ja punertavaa sävyä hiuksissani, minkä takia en esimerkiksi ole lähtenyt värjäämään hiuksiani toisenlaiseksi. Minusta punertava tukka sopii vaalean ihoni kanssa parhaiten! Haluan, että uniikit piirteet minussa ovat esillä ja siksi meikkaan nykyään itseni todella minimalistisesti, jotten tule peittäneeksi itseäni pois. Pisamat saa erottua luonnollisesti, sillä onhan niitä muutenkin aika vaikea peittää.Arkimeikki kolmella tuotteella:


Kulmakynä: Maybeline New York BrowPrecise shaping pencil


Ripsiväri: Maybeline New Yourk Classic Volum' Express mascara


Kevyt meikkivoide: Maybeline New Yourk Fit me


Mun arkimeikki syntyy noin viidessä minuutissa ja olen good to go töihin, kaupungille tai vaikka salille.Ihana auringonpaiste säteilee sisälle ikkunasta sen verran houkuttelevasti, että lähden seuraavaksi lenkille. Illalla on vielä tiedossa valokuvauskeikka ja sen jälkeen pakkaan viikonlopun reissua varten.


Ihanaa torstaita kaikille!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

2 Comments


Sini
Sini
Apr 26, 2021

Miten kivasti toteutettu postaus! Ihanaa, että tämmöinen luonnollinen tyyli on nyt vallalla :)


http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

Like
Pinja-Sofia Korva
Pinja-Sofia Korva
May 02, 2021
Replying to

Kiitos Sini kommentista <3 Olen samaa mieltä ja ehkä tämä tyyli aiheuttaa vähemmän jälkikatumusta, hah

Like
bottom of page