top of page

Tammikuun top- listaHei vain! Tulin maaseudulle hakemaan taiteellista inspiraatiota. Näet löydän täällä aina taiteilijan vaistoni aivan erityisellä tavalla. Tämän täydellisen epätäydellisen miljöön keskuudessa olen kuin lapsi karkkikaupassa. Noh, kyllä karkkikauppoja löytyy kaupungiltakin, mutta nyt kun rakkaani painaa pitkää koulun, työn ja valmennuksen täyteistä viikkoa, niin aikani kuluu täällä luovuuden tyyssijassa. Ja aikahan suorastaan lentää. Olen aivan itsekseni pitänyt talolle ja kotitilallemme vahtia jo kolmen päivän ajan, enkä voi käsittää miten olen tässä yksinäni onnistunut. Porukat huiskii kai sauvojaan Levin maisemissa ja täällä ainoa kaverini on Mustikka kissa, joka vanhuuttaan vanhenee arvokkaasti talomme varasto huoneessa. Navetta on sille liian kylmä paikka öisin, kun pakkaslukemat kiirii lähelle kolmeakymmentä. Pakkasen viilentämä talomme pitää minua liikkeessä, kun kuskaan halkoja päivittäin saunan lämmistystä varten. Kyllä minä nautin, mutta ikävöin sinua Shehram silti kokoajan.


 

Nyt kun kuukausi ja vuosi on ehtinyt käynnistyä, niin taidan tehdä pienen katsauksen suosikkeihini. Top-lista se olkoon nimeltään, enemmän ja vähemmän tärkeysjärjestyksessä. Tähän listaan olen koonnut tammikuun ajalta tulleita spesiaaleja ja hyviä juttuja. Näiden äärellä tämä kuukausi ollaankin jo pian saatu purkkiin:


1. Kynät, siveltimet, kameran laukaisin ja tietokoneen näppäimet sauhuavat. En anna niille nyt hetkeäkään rauhaa ja toivon, että viikonloppuun mennessä voin todeta taas, että olen edistynyt projektissani oikeaan suuntaan. Pienenä ja perinteisenä jännityksen tuojana on tietokoneeni, jonka kanssa yhteistyö ei ole (toisinaan ja useimmin) mutkatonta.

Taiteellisen projektin lisäksi valokuvia olen ottanut muutenkin! Vietimme läheisteni kanssa 26. vuosipäivää koko päivän mittaisen juhlinnan merkeissä ja kauniin sään ansiosta saatiin paljon kauniita valokuvia luonnosta sekä perhepotretteja. Muitakin maisemakuvia olen vapaa-ajallani ottanut mitä hienoimmista valo- ja lumi-ilmiöistä.


2. Uudenvuodenlupaukset, joita lähdin tällä kertaa ja ensimmäistä kertaa ikinä vannomaan puoliksi toisen kanssa ♥ Rakkaani ja minä keskitytään muun muassa meille molemmille hyvin tuttuun aiheeseen, eli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Eli lupaukset käsitteli liikuntaa ja minä itse keskityn liikunnan lisäksi myös ruokavalioon. Pyrin jatkamaan hyväksi havaitulla tiellä, kun vihdoin on alkanut löytymään oikeat raaka-aineet, joiden takia arkielämästä on jäänyt monet kivuliaat mahavaivat yms. pois. Terveellinen ruoka ja ruokavalio on minulle suorastaan intohimo kaikilta osin ja onneksi näin, sillä en olekaan ruokavalion suhteen se helpoin, joten motivaatiota ja keskittymistä tämäkin vaatii.

Salikortit on ladattu uutta salikautta varten. Ollaan muutamat kerrat käyty yhtaikaa tekemässä salitreenit Shehramin kanssa. Tavoitteita kohti mennään.3. 24 osaiset Winsor & Newton akvarellit, jotka on muuten ihan uudet ja ihan mun pitkäaikainen unelmien täyttymys! Nyt ne oli pakko viimein hankkia, kun maalausinto on palannut ihan toden teolla. Vähän olen jo maaleja testaillut ja sitäkin enemmän ihastellut. Toivon saavani uusia helmia taideportfoliooni tämän hankinnan myötä.


4. Unirytmin kääntäminen. Siinä vain onkin minulla tekemistä ja tavoitetta... Joulun aikana se kääntyi täysin mahalleen ja nyt olen yrittänyt hakea apua meditoinnista ja joogasta. Ihan positiivisia kokemuksia on tullut.

Ehkä sillä oli merkitystä, että viimein löytyi sellainen ihanan rauhoittava kertojan ääni yhdestä netflixixtä löytyvästä rentoutumis aiheisesta sarjasta. Sarjan nimi on "Headspace Meditoijan opas", jos sinua kiinnostaa.


5. Oma tila. Silloin kun kukaan ei katso tai ketään ei ole paikalla, niin minulle saattaa hyvin helposti iskeä tanssivimma. Siinä ei tarvitse eikä kerkeä kauaa miettiä, että mihin suuntaan seuraavaksi sujahdan, kun spotifysta tulee semmonen just hyvällä tavalla odottamaton, mutta kuitenkin tosi tuttu biisi. Myönnetään, että ajoittain ikkunani verho jää auki ja uteliaat ohikulkijat ehkä vilkuilevat. Tässä on minulle varma tapa hakea sellainen positiivisuuden purskahdus, josta kerrytän energiat ihan uusiin leveleihin. Joskus puhelu tulee kesken kaiken ja sit saan selitellä, että kuinka minä niin hengästyneeltä kuulostan, hah.6. Taukoa kahvilassa käymisestä. Tykkään paljon istuskella kahviloissa ja sen huomaa toistuvasti siinä vaiheessa kun viikottain laskee kohtuullisen summan raahaa, joka on vaihdettu hienoihin erikoiskahveihin. Ihmisten menemistä ja tulemista on mukava ja jokseenkin rauhoittava seurata samalla, kun pitelee lämmintä kuppia käsissä. Tammikuun aikana olen kuitenkin vähentänyt reilusti kahviloissa käymistä. Kahvi on hyvää kotona keitettynäkin ja huomattavasti edullisempaa. Voi olla, että jatkan tällä säästölinjalla vielä jonkin aikaa.


7. Tiny pretty little things ja Bridgerton. Etsiskelin pitkään uusia seuraamisen arvoisia sarjoja, eikä vastaan niinkään vuoden 2018 jälkeen tullut yhtään mielenkiintoisia, jossa oltaisiin vältytty melodramaattisuudelta... Kunnes vuoden 2021 alussa löysin nämä loistavat ja suht. uudet sarjat, jotka ovat nuorekkaalla tyylillään minun makuuni.

Tiny pretty little things kertoo balettitanssioiden maailmasta ja heidän välisistä suhteistaan värikkäiden persoonien kautta. Sarja oli niin koukuttava, että sen ensimmäinen kausi oli katsottu yhdessä hujauksessa. Mielenkiinnolla odotan tuvevia tuotantokausia, sillä sarjan jokaisen jakson lopetus jättää katsojan jännitykseen.

Bridgerton puolestaan kertoo koristeellisesta 1800-luvun ajasta, jossa ihmissuhdekuvioita myös riittää kehitettäväksi. Sarja keskittyy pääasiassa nuorten kuninkaallisten ihmissuhde draaman ympärille, mutta ihania ja aidon tuntuisia yksityiskohtia löytyy myös heidän ympäriltään. Sarjan värimaailma on todella runsas ja sen ansiosta tämä vanhaan aikaan perustuva sarja erottuukin edukseen.


8. Sushit! Mitä tänään syötäisiin? -Susheja. Mitä tekisi mieli? -Susheja. Mitä ostaisin kaupasta? -Susheja. Kyllästytkö ikinä niihin? -NO EN!


9. Sauna on ollut tammikuun paras tapa päättää päivä. En tiedä onko se ihon ja hiusten mielestä se kaikkein paras, mutta kunhan muistaa rasvaa käyttää, niin en kuivu ihan korpuksi.Tällä kertaa yhdeksän on hyvä lukumäärä päättää kuukauden top-lista. Lähden seuraavana työstään maalausta ja tekaisen myös salaatin siihen kylkeen ja toivotan täten oikein inspiroivaa sekä luovuuden täyteistä viikonloppua kaikille! Toivon myös, että auringonsäteet puskee pilvipeitteen lävitse mahdollisimman paljon, että voi nauttia ulkona olemisesta täysin rinnoin.


Hei hei

Aiheeseen liittyvät päivitykset

2 Comments


Pinja-Sofia Korva
Pinja-Sofia Korva
Jan 21, 2021

Kiiiitos rakas 😘

Like

Shahram Khan
Shahram Khan
Jan 21, 2021

Aivan ihana postaus ja tarinoita jälleen kerran! ❤️👍

Like
bottom of page