top of page

Akvarellien aikaaPsst! Nyt tulee pieni paljastus. Lähestyvän pääsiäisen kunniaksi raotan hieman esirippua 2020 vuonna alkaneesta projektista, joka edelleen on työn alla ja jonka on tarkoitus tulla toteutuneeksi ilman painetta aikataulusta. Projekti on laaja ja lapsesta asti takaraivossani muhinut unelma, jonka valmistuminen vaatii tarkimman katseeni ja ihan jäätävän paljon skannausta.

Kynät ja siveltimet ovat sauhunneet toisinaan jopa kellon ympäri, kun olen huhkinut inspiraation koukussa kohti lopullista päämäärää. Olen kehitellyt uuden hahmon ja hahmokokonaisuuden. Lisäksi ympärille rakentui maailma, kuin itsestään, ajan kuluessa. Vielä en kerro, mitä nämä hahmot ovat nimeltään, mutta luontosielut saavat heittää arvauksensa hahmojen eläinlajista.


Te blogini lukijat saatte nyt olla eturivin yleisö! Julkaisen nyt ensimmäistä kertaa kuvamateriaalia näistä hahmoista. Teemana on pääsiäinen, sillä näitä maalauksia nähdään tänä vuonna pääsiäiskorteissa, joita lähettelen ympäri Suomea tutuille ja läheisilleni. Lähetättekö tekin pääsiäiskortteja vai käyttekö ilahduttamassa ystäväänne jollain muulla pääsiäisyllätyksellä?Olen maalannut kortteja akvarelleillä ja tuunaillut lopuksi musteella. Akvarelli ja muste ovat kuin ihanne pariskunta, joista molempien tarkoitus on täydentää toisiaan ja niiden yhteinen matka on etsivää sekä oivaltavaa. Pyrin siihen, että ulospäin niiden yhteispeli näyttää helpolta. On harvinaista, jos nämä kaksi riitelevätkin keskenään.

Minun mielestäni on aivan mahtavaa, kuinka akvarellit jättää hengitystilaa musteelle ja muste puolestaan paljastaa akvarellin kätkemän syvyyden tai piirtää sen pakoon liialta valolta. Taitavissa käsissä sivellin ja muste piirrin jättävät jälkeensä moitteettomia yhteistyön variaatioita, jotka erityisesti sopivat kuvituksiin.

Viimeisimpänä haluan ylistää akvarellien laajaa väri- ja sävykirjoa. Silmänkantamattomiin siintävät värit ja sävyt taltioivat tunnelman kuin tunnelman, mutta hyväilevät erityisen sopivasti herkkiä aisteja. Pääsiäinen ja sitä edellä kulkeva kevät on minusta juuri sitä aikaa, jossa herkkyys näkyy. Kevät on akvarellien aikaa.


Pian kun saan viimeiset korttikuvat valmiiksi, niin kipaisen R-kioskille hakemaan läjän postimerkkejä ja sujautan kortit kirjekuorissa postilaatikkoon.


Ja juu, minä virkkasin nuo pienet somistepehmolelut.Nähdään taas ensi postauksessa!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

bottom of page