top of page

DIY | Inspiroiva kansio opiskeluita varten


Lähes jokainen koulu ympäri Suomen on avannut ovensa ja näin ollen kesälomat on tältä erää vietetty jatkavien ja aloittavien opiskelijoiden keskuudessa. Minun opintopolkuni alkoi 17.08. käytännön infoilla ja virallisesti lukujärjestyksen mukaan startataan ensiviikolla, joka sinänsä ei vielä jännitä, mutta virittää jo tunnelmaan. Olen aloittanut jo valmistelut alkavia opettajan opintojani varten tehden muutamia hankontoja, joista haaveilin "Jotain ihanaa syksystä" postauksessa. Käy tsekkaamassa, jos et ole sitä vielä tehnyt!


Tämän postauksen aihe on do it yourself. Kaikenlaiset käsin tekemisen riemun sisältävät formaatit, lehtiartikkelit ja postaukset ovat aina kuuluneet suosikkeihini. Ne innoittavat ja parhaimmillaan saavat mielikuvitukseni lentämään sen kaltaisissa sfääreissä, joista saan ylivertaista mielihyvän tunnetta. Teidän iloksenne päätin viimein toteuttaa DIY postauksen, joka samalla jatkaa sisäänheittoa syvemmälle syksyn syövereihin.Tervetuloa Pinja-Sofian työpöydän ääreen pieneen kansio taitajaiseen!Työvälineet

Marimeon kansio, väriteemaan sopivat kartongit ja väripaperit, kirkkaita muovitaskuja, viivotin, reijitin, lyijykynä ja eri paksuiset tussit ja pyyhekumi sekä hauskoja tarroja.


  • Leikkasin paksusta A4 kartongista reunasta noin 1,5cm mittasen suikaleen pois jättäen ylälaitaan noin 10 cm levennyksen. Tähän laitaan voi kirjoittaa oppiaineen nimen, jonka avulla on helppo suunnistaa kansion sivuilla, kun se alkaa täyttyä. Tein näitä sivuja kurssien määrän mukaisesti.  • Lisäsin ruskeiden kartonkien sekaan kirkkaita muovitaskuja ja sujautin niihin tyhjät väripaperit. Nämä sivut on kurssikohtaisia tärkeimpiä huomioita ja muistiinpanoja varten.  • Luonnostelin "week notes" -sivun lyijykynällä paksulle valkoiselle kartongille. Tätä sivua on kätevä hyödyntää useamman viikon ajan, kun kirjoittaa muistiinpanon viereen tarkan päivämäärän.


  • Toteutin pienen kuvituksen "week notes" -sivulle, joka korostaa opiskelu teemaa ja aavistuksen elävöittää sivun minimalistista ulkoasua. Kuvituksessa esiintyy lukutoukka sopuli. Jos sinulla on mielessäsi jokin hauska kuvitus idea, niin toteuta se ihmeessä kansiosi sivulle! Lopuksi tein reijittimellä reijät sivun laitaan ja lisäsin sivun kansioon päälimmäiseksi.


Ei hätää, jos tämän kaltainen pieni vaivannäkö ei ole sinun juttusi. Voit nimittäin halutessasi tulostaa itsellesi suunnittelemani ja toteuttamani "week notes" -sivun. Tulostettava pohja löytyy tämän postauksen loppuosasta.Jos kaipaat hauskaa ja luovaa tekemistä, niin toteuta itsellesi tällainen unelmien opiskelukansio. Näin opiskelut pysyvät sellaisessa järjestykessä, joka palvelee just sun tarpeita ja saatat jopa säästää rahaa! Irrallisille papereille kirjoitetut muistiinpanot sujahtavat kätevästi kansion sisään reijittimen ja muovitaskujen avulla ja niimpä kaiken "ei digitaalisen" löytää helposti yhdestä paikasta. Kansiota voi työstää lisää opintojen välissä ja irtautua samalla hetkeksi koulumaailman arjesta.

Minä tulen varmasti jatkamaan kansion täyttöä uusilla kuvituksilla ja sivuilla opiskeluiden lomassa. Päivitän sitten lisää materiaalia kuvituksistani instagram stooreihin, joten kannattaa pysyä sen osalta kuulolla. Alla vielä linkki, josta pääset instagramiini. Muista painaa seuraa -nappia!S e u r a a l u o v i a j u t t u j a n i l i s ä ä i n s t a g r a m i s s a !


Alla "WEEK NOTES" -sivun pohja, jonka voit tallentaa laitteellesi ja tulostaa halutessasi (klikkaa kuva isoksi ja lataa).Minusta oli kiva piristää blogin sisältöä vähän erilaisella postauksella. Toivottavasti tekin tykkäsitte. Olen todella innoissani kuvataideopettajan opinnoistani ja tuumin, että siihen liittyvää materiaalia haluan hyödyntää jatkossakin täällä. Pian saatte kuitenkin photoshoot postauksen, jota lupailin Instagramin puolella aiemmin ♥


Kohta alkaa taas uusi viikko, joten sen myötä toivotan ihanaa alkavaa viikkoa sinulle. Nautitaan täysin rinnoin syksyn tuomista muutoksista!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

コメント


bottom of page